Parkolóház

Zalaegerszeg belvárosában, ahol gyakran járok, áll egy parkolóház, aminek a bejárata felett egy szerintem kicsit furcsa reklámtábla hirdeti a járműtárolás alapvető feltételét, az óránkénti kettőszáznyolcvan forinti árat, és még valami plusz információt...

Mégpedig azt, hogy "nyolcvan forint/óra megtakarítás"!

Lehet, hogy csak nekem sántít ez a marketing, de nem tudtam nem eltöprengeni egy picit azon, hogy vajon mit is akarhatott ezzel mondani a "költő"?
Az óránkénti kettőszáznyolcvan forint rendben van, fontos infó, na de a megtakarítás?!
1. Mihez képest?
2. Ki a fenének támadna ennek hatására még inkább itt parkolnia?

Mert úgy gondolom, ennek a "megtakarítós" dumának az lenne a rendeltetése, hogy a kedves autó tulajdonosokat még inkább az itt parkolásra buzdítsa.
De kérdem én:
Nem elég tudnivaló, hogy kettőszáznyolcvan forint egy óra?
Ha valaki itt szeretne várakozni, úgyis kifizeti az árát, már ha van hely, legfeljebb örömmel konstatálhatja, hogy "de jó, itt csak ennyibe kerül".
Vagy létezik olyan ember - rajtam kívül -, aki e reklám hatására egy pillanatra is elgondolkozik, és akár erre a következtetésre lyukad ki?

- Hm, ha egy óra nyolcvan forint megtakarítással jár, akkor tíz óra már nyolcszázzal! Igaz, hogy csak kettőt terveztem itt várakozni, de így már inkább tovább maradok egy kicsit, mert úgy többet takaríthatok meg!

Kétségtelen, a kiírás szerint egy nap parkolás a házban ezerkilencszázhúsz, egy hét pedig már tizenháromezernégyszáznegyven forint megtakarítást eredményezhet!
Egy egész év alatt pedig bizony már szemmel igen jól látható összeget hozhat a spórolás (nem mintha a szemen kívül mással is lehetne jól, vagy rosszul látni), hétszázezernyolcszáz forintot!
Aztaaa!!!
Mi mindenre lehetne költeni ezt az összeget!
Mondjuk az is igaz, hogy eközben a parkolóház folyamatos igénybevétele kettőmilliónégyszázötvenkettőezernyolcszáz forintba kerülne, de sebaj!
A hülyének is megéri!

Hacsak nem épít inkább magának ebből az összegből egy garázst.